Look by Linn

Ok, mindre sömn kan det ju inte bli..

Och så var denna över.
Christfer lade Julian vid 19-tiden. Själv så gick jag upp med Colin strax innan 21.. tänkte att jag behöver lägga mig i tid, om jag ska få nån sömn inatt.
Igår på dan så åt Clin och sen somna m direkt, men på nätterna DÅ ska han vara vaken längre stunder och titta, snacka.. Lägger jag honom på bröstet och puffar lite i rumpan på honom för att få honom att somna och han inte är trött. Då säger han ifrån, inget som man kan nonchalera direkt.
Somnade 21.30
22.30 vaäcktes jag av Julian som var ledsen på sitt rum, upp, in till han i hopp om att han skulle kunna somna om i hans egen säng.. efter 20 minuter gav jag upp. Tog med honom till vår säng, där Colin redan låg. Oj, vad konstigt det blev.. ännu mer tårar..
00.00 somnade storebror, för att bytas av med lillebror, som var hungrig.. och pigg?!
Det var inte jag!
Tror vi somnade 01.00.. vid 03.00 var det mat igen.. Julian vaknade lite och gnydde, ville INTE att han skulle vakna, så jag fick vyssja lite med honom, mellan varven av blöjbyte, amning, puff i rumpan och trötta ögon.
Man har lärt sig nu grannarnas natt/morgonrutiner.. vad ska man annars titta på än ut genom fönstret?!
06.00 vaknade Julian, men vi låg kvar i sängen en liten stund, sen amning av Colin, och sen morgonfix med Julian.
Nu ligger Christofer och sover på ovanvåningen, jag har fått mitt kaffe och känner att småkillarna lade ribban bra, för sämre sömn än så här får man nog inte..
I em, kommer Maria & Tage för lite lek och bus.

2 veckor & idag tog han flaskan.

Idag var jsg runt på en liten loppis runda. Jag hade både ammat & bytt på Colin. Räknade med att va borta i ca 45 minuter.. Men redan efter halvtid, ringer Chtistofer att Colin var jätteledsen. Som tur var hade jag fryst in det jag pumpade ut i förra veckan. Så när jag kom hem hade mannen en mätt, sovande bebis på sitt bröst. För mig känns det bara bra att åks iväg korta stunder och låta Christofer få hela ansvaret för båda. På det sättet löser han det mesta.
Jag gjorde min premiär att gå utanför huset på 2 veckor.
Det var uppfriskande.
Inatt blir det bara jag & småkillarna hemma.. Spännande.. På natten när Julian vaknat så är det Christofer som gått över till honom, för att lära honom att somna om själv i sin säng.
Räknar med mycket kaffe i morgon...

Dagens loppisfynd!


Jaha!..10 pannor kvar!


Måndag den 30 januari..

Plutmunnen fram även då han sover..


Idag hade jag besök av Jenny & Olivia.. och Colin sov...och sov.





Samma kalufs som Colins.

Gräddar pannkakor till frukost..



Det var meningen att vi skule ätit det till middag igår.. men så vaknade Colin. ch steka pannkakor är min grej. Så jag hörde en liten önskan att vakna upp till doften av pannkakor och få det till frukost. och ibland är man ju så där riktigt omtänksam och snäll.


Vet att det sen behöver handlas.. ooch jag får ju inte bära några kassar ännu, och tanken att släpa med HELA familjen och handla ( i den ingår en liten trots som man inte vill ha med och handla..Julian). Så min idè är att ge honom inköpslistan efter han ätit pannkakorna.


Igår hörde jag Julian grina i sängen ca 4ggr, men sen att han somnade om direkt. Christofer gick även in till honm inatt och sov där en stund.


han har väll lite mardrömmar nu.. man är tacksam att inte C jobbar, får då tar han Julian både kväll och natt..


Colin vaknade inatt ca varannan timme, mat & ny blöja. Gillade mer när han sov ca 3 timmar.. Vi gick och lade oss strax efter 20.00 igår... känner att man inte kmmit in i det här med liite lite sömn.


Igår hade jag och Colin besök av Eva oxh hennes Alve, som gick ¨på babysim med Julian. Vi åt av mammas kanelbullar och jag hade min 1:a ätardag sen 2:a januari! Fick lite inredningsinspiration..så idag blir det nog att fixa lite.. om jag orkar.

Inspireras och njuter av egentid...


Busiga Baloo!

Baloo har flyttat in hos mamma, Sven & Charlie!

26 januari.. 8 dagar gammal!

Idag var Hele´n här från Bvc och vägde Colin +200gr på knappt 1 vecka, bra jobbat tyckte hon.
Det har varit riktigt kallt ute idag, Julian var hemma från dagis, så de stora killarna var ute och lekte i snön medans jag och Colin hållit oss inomhus och myst, ammat, byt blöjor..
Igår körde jag hela spa-paketet och idag har jag inte ens borstat håret?! Hårte i en knut bara, klar!

Colin sover nu på dan i ca 3-4 timmar och vaken 1-2 timmar och då vill han gärna vara med. Han skriker när han skitit eller vill ha mat annars väldigt nöjd liten goding.


Våra goda grannar kom förbi idag med en liten present, då gulligt av dem.




Colins 1:a bad.. oj vad han njöt. Låg där helt tyst och bara tittade..



Och sen däckad han rätt snabbt!






Blåbärshake-mellis-mys-i-soffan-check!


Jag som trodde vi skulle premiärbada ikväll?!... Men jag hade visst en trött kille!


Dusch, pedikyr & lockar - check!


Idag kom Jenny och lilla Olivia och hälsade på.
Hade bestämt mig för en liten minirenovering på mig själv idag. Amningshormonerna gör att jag svettas & fryser dygnet runt. Så en "upppiffning" kändes rätt så aktuellt när jag skulle få besök. Men det gäller att planera och allt i superfart. När Christofer lämnade Julian på dagis och jag ammat och fått Colin att somna, blev det duschen, raka benen, fila tårna, fötterna, på med lite nagellack. Torka håret, fixa lite lockar och sen plocka undan alla leksaker sm låg runt/ i soffan.. och sen lite tidig lunch innan Colin vakna.. Ibland är man så effektiv och ibland ligger man på soffan hela dagen/ammar byter blöjor..
Idag är vårt lilla hjärta 1 vecka.
Kom han inte igår?!

Hemmaspa framför brasan!


5 timmars sömn i natt! I`m back!

Igår hade jag värmekudde på brösten hela dagen, låg och kallsvettades men det blev bättre till slut. Kände mig jätte febrig, men med ingen feber?! Ringde förlossningen men de sa´att amningen ger dessa hormonsvallningarna. Glömde det..
Ammade sista passet och lade mig ca 22.15, Colin vaknade vid 02.30 aming, byte, amning, byte... Inatt sov han på mig hela natten. lade en lite kudde på mitt bröst så det inte skulle bli så svettigt för oss. och sista passet låg han på sidan.
Julian tassade in strax innan kl 06.00.. men då var jag utvilad och låg och myste med honom en stund. Colin vaknade, så då tog Christofer Julian, ny blöja, och dagiskläderna på.



Sen gick jag och Julian ner tillsammans, så som vi gjorde innan. Fixade lite tills de andra killarna
kom ner och Colin var mer hungrig..

Riktigt kallt idag, Christofer tog återigen Julian upp till dagis på pulkan och med fårskinnet i. Hörde att det var-10 i morse.. brrr..

Tänker inte gå ut i kylan och få mjölkstockning pga den..det får jag ju tydligen lätt ändå.

Somnade på soffan nästan 1 timma på dan. Lyx!

Att försöka klaffa 2 killar med deras sömn.. går sådär!

Och nu är vi inne i 2-barnsrulijansen..
Christofer tog läggningen med Julian 18.30.. Colin somnade för kvällen ca 21.
han äter inte lika mycket som Julian gjrde när han var liten, men mina bröst tror det, så de är gigantiska nu. Och Colin brukar kunna sova ca 3 timmar (om det inte är nån som står och skriker bredvid, eller bankar en bil i väggen..bredvid vaggan.) Så vid 23- tiden vad jag tvungen att pumpa ut i båda.. anade mjölkstockning, "big time".
Gick sen och lade mig..och då vaknade Colin, amning igen. Blöjbyte #2. Sen somnade han på mitt bröst.. och där låg jag med febersvettningar, både han och jag var svettiga efter en stund.
Strax efteråt vaknar Julian och är ledsen, Christofer går in och sover med honm inne på hans rum.
Colin vaknar igen vid 04.00 amning, blöjbyte, amning, rap, klädbyte.. och så vaknar Julian för dagen 04.50!
Han ser då att jag är vaken och det går inte att få honom att varva ner. han har nog saknat mig.
Så när Colin somnat går C upp och gör iordning Julian, ner med honom och där byts vi av..
Nattens sömn ca 3,5 timmar.
Går runt nu med bh-inlägg i ull jag fick av Linda, världens bästa present om man får barn i januari.
Kankse dags att få lite egentid = en dusch?!

Sven kom direkt från solen i Togo, Julian provar ut den rätta trumman.


All ryggvärk försvann när denna lilla kärlek kom!





Peace!


Vi/ mamma, Yvonne & Christofer tycker att han är mest lik mig?!

Han har inga skrattgropar som Julian hade från början, mer hår och mindre täthet mellan ögonen.

Kusinerna Leon & Colin.





..det skiljer 8 veckor.

Snöbollsbus både igår och idag..

Julian & Alvin



Tack Farmor!

för mysandet och presenten.