Look by Linn

Sociala veckan tog vilopaus dag 3!

Att vara "igång" var ok i 2 dag, sen var jag helt mör i kroppen, och det sociala innebar, lite fika på fm.. Men hostan har försvunnit, bara där har jag vunnit tillbaka energin, som jag verkligen behöver.
Dagislämningen igår, ble tårfylld. Förra veckan var han sjuk och innan des har mannen lämnat honom när han kunnat.Så nu när jag lämnade Julian blev han sååå ledsen, och likadant idag, men idag hörde jag honom från hallen att han slutade grina.
Han har börjat protestera här hemma!
Vill inte;
ha haklapp!
Sitta i barnstol!
Äta när man säger till!
Borsta tänderna, fastän vi köpt en eltandborste, som han älskade. Tror dock det beror på att när han var sjuk, hade han ont i munnen.. och assosiaerar det?!
Gillar inte alla shakes Christofer gör.
Men älskar pepparkakor, plaska så mycket som möjligt i badet, titta på tecknat. Dra i allas öron inkl, sina egnas, när han är trött.
I morse vaknade hela familjen kl 07.00?!
Det har nog aldrig hänt att vi alla vaknat samtidigt och sen gått upp tillsamans, men det var rätt mysigt. Inatt när Julian kom in lade han sig jämte Christofer, så jag bara vände ryggen till och somnade lätt om. Jag kan ju inte säga annat än att man sover liite bättre själv, än när ett 16kg-pack ligger på mig.

Hästskor is da shit!

..och såå shabby chic.
Har jag bestämt!

Stormen Berits framfart..

vet inte om larmet i staketet funkar längre?!..

Tisdag den 29 november!

Sociala veckan fortsätter, idag var det fika hos Sanela, Licia & Ellie.
Hur många bullar jag åt?!..

Licia & Jenny






Lilla Olivia

1:a advent i söndags och det är ca +10 grader ute.






Nybakta scones.. jisses!




och så ända killen i gänget..jag känner mycket mer sparkar nu än med Julian. Härligt!


Ellie & Sanela

Bara hänt 2ggr på 32 veckor..

men ikväll blir det panocod innan läggning..
Men himla mysigt var det att få vara social för en stund och inte bara ligga i fosterställning i soffan.

Finn 3 fel?!



Berit fixade de skitiga fönstrena!

Julian sitter med mitt lepsyl!

Mam-flaska i soffan..utan kork!

Härlig start på veckan..



Dagens träff hos Nina & Philip!



Killarna tyckte helt klart att dammsugaren var roligast... undrar hur länge det håller i sig?!










Hej Berit!

Stormen Berit var och hälsade på igår, vår vita trästaket fick sig en smäll, så det kommer ryka under dagen..
I natt var Julian vaken mellan 02.30-04.30?!.. sov sen till 07.40!
och Jag var oxå vaken mitt i natten.. men vaknade 06.50..kan inte sova längre?!
Denna vecka ska jag vara social, känner mig frisksre, lite förkyld men ingen hosta. Ryggen är som vanligt men jag ska göra ett försök att umgås med folk även om det innebär mer värk. Saknar socialt umgänge nu..
Så vi börjar veckan med fika hos Nina & Philip.

Jag funkar inte som normalt nu..

Iförrgår när jag för det första åkte och tittade på skåpet så att jag visste att jag ville ha det. Tyckte att det var jättefint, sa till mamma & Christofer att det hade en vit färg men att det nog blir kanon. (NU när vi fått hem det ser jag att det "bara" vitlaserat?! Jag och mamma som slet så med bord & bänk i vardagsrummet för att göra om det vitlaserade till bara vit, för att jag inte tycker vitlaserat passar här.. Nu har jag alltså en till möbel i vitlaserat.. och jag vet vad som väntar..)
Efter det åkte jag och tankade, fick här hjärnstopp och fick inte upp tanklocket, ringde till mannen, som bad mig ha bilen olåst, javisst?! (inge minne av att jag inte fick låsa bilen när jag tankade) men det funkade ändå inte, så jag frågar mig alltid fram när jag inte kan själv.. en man försökte hjälpa mig och "knak" hörde jag och bad honm sluta...fattade här att han inte visste vad han höll på med. In till butiken och fick hjälp av en statoil-jobbande man. Han fixade lite verktyg men insåg att jag (mannen) haft sönder tanklocksspärren. För att om jag haft minnet kvar, skulle vetat att man bara trycker in tanklocket, så öppnas det, inte dra ut..
Läskigt när man inte kan tänka klart. Får man skylla det på graviditeten?!
Kramperna har försvunnit och nu kan jag prata utan att få torrhosta hela tiden.

Kramp i magen?!

Sen lunch har jag haft en jädra kramp-attacker i magen, bara den högra sidan som kommer efter ca 10 minuter, håller i sig i ca 1 min?!
Ryggen har jag vant mig med värk och skit, men när det sätter sig på framsidan är jag inte lika kaxig längre..
Annars bra, skåpet fick Christofer och Christian upp!!

Detta blir mitt i kväll!

Jag är väldigt inne på att hörnskåp är väldigt "gammeldags" och shabby chic, och det verkar så praktiskt. Man utnyttjar rummet till max och får både förvaring och plats med lite "krims krams" som utsmyckning..
Frågan är bara om det går upp för trappen?!
Knopparna är inte jag, så de kommer bytas ut.. förmodligen mot ett par knoppar från Indiska.
Och jag hoppas att glaset är lätt att få bort, vill ha det mer som ett tittskåp upptill. Men att luckan behålls. En liten rolig detalj tror jag..
Det bästa va allt är att det redan är vitt! Slipning, målning och fix.. är överkurs för mig just nu.

Julians shake!

Eftersom Carola undrade så kan jag dela med mig här av Julians shake!

Vi tar vad vi har hemma helt enkelt, så det finns många alternativ :).
Lättast är att blanda allt i en stor shakebägare, de som tränar har visst ett gäng såna hemma..

1dl fruktyougurt (Vaniljen är vår favvo)
1/2dl kesella (i vårt kylskåp har vi bara 1%)
1/2 banan
1/2 avocado
Lite frysta bär är alltid gott
Häll i lite vatten för att få rätt konsistens, beroende hur flytande man vill ha det.
kör ner en mixerstav i 20sek
klart!
Denna shake har vi alltid när vi är iväg då både banan och avocado är bra mellis och mättande. Och glöm inte proteinet ;).

På morgonen..om det är tidigare än kl 06.00..
Kör jag bara yoghurt & kesella
Och är jag ännu tröttare så blir det bara Yoghurt..
som sagt, vi tar det vi har hemma och beroende på hur mycket tid/ork som finns!

Sen häller jag det i en MAM-flaska som rymmer ca 3 dl.

Har man varken banan eller avocado är mjuka päron eller melon oxå gott.

Och Carola, tack för kläderna, man är ju lite glömsk.. de var lite stora, så det är bara super :).

Gjorde samma blunder igår igen..

Julian tog sin vila starx innan kl 13 igår. Tog in honom och sen ville han inte vakna. Vet ju att det tar på krafterna när han ligger och hostar på natten , så jag lät han sov i minst 1,5 timme på dan.
Tog middag kl 17 och sen bad. Det är lika illa att stå bredvid badkaret, man blir nästan mer blöt, så det är bara att sätta sig i det oxå, behöver ju bara tappa upp ca 2 dm för sen när jag sitter i når vattnet kanten!
Att bada eller duscha med honom är väll det som ryggen mår mest skit av när jag är med Julian, men ibland är jag ju tvungen. Efter bad så myser vi i sffan till kl 18.30, sen upp och varav ner och så brukar han somna innan kl 19.
Men igår var han inte supertrött, utan vände och vred, han hostade, jag hostade, han höll på att smna, då hostade jag igen..och så började det om. Nån gång här somnade vi. när jag vaknade till så var kl 19.45.
Vid 21.15 hör jag honm öppna sin dörr, går upp och möter honom i hallen, inser att det blir en till läggning. Så vi lägger oss nu i vår säng. han hstade mycket mer nu, var ledsen efter varje gång, toligtvis då han var så trött, nappen åkte ur, snoret rann och han visste inte hur han ville ligga.
Det bäste var när jag satt, med kuddar bakom ryggen och han lutad mot mig, när han hostade var det lättare för mig att hjälpa honom och jag tyckte andningen lät bättre.
Vid 23.30 kommer Christofer in, hann somna in strax innan...men fick nu chans att räta till ryggen och tror här att Julian lade sig närmre Christofer.
05.30 var Julian redo för att gå upp, tyckte han låg och snackade lite pabapaba pabapaba.. försökte rätta till det med att säga pappa, men då blev han tyst.
Ute så hörde jag hur det regnade och det var helt becksvart, mysigt att veta att man inte måste ut..
Ner och göra shake till honom, latte till mig.
Härliga torsdag har börjat och pappas fru Marina fyller 51 år, grattis!

Vågen är paj!

Försöker ha lite koll så inte vikten skenar iväg. Det är ju så lätt när jag inte kan röra på mig och faller alldeles för lätt för sötsaker. En väldigt dålig kombination.
Igår vägde jag mig, fan!
Idag så gick den sönder?!
Sååå mycket kan jag ju inte svullat sen igår, eller?!
Visst det är inte världens grej att gå upp när man är gravid, men det både jobbigt och tråkigt att gå ner dem igen. Och det är bara jag som får bära på skiten.
2 månader kvar nu!

Mammas lussebullar lockar i frysen, men det var bara att fixa till en god fruktsallad till mellis för mig och Julian. Det är nått bra när han är hemma från dagis, jag kan ju inte proppa i mig skit, för då ser han det och vill ha samma och det är helt ok att ta en bulle till fikat nån gång när de är små. Men det är så onödigt. Jag vill inte ge min son skitmat bara för jag själv har dålig karaktär. Nej, där är vi rätt hårda både jag och Christofer.

Tyckte Julian hostade rätt mycket i natt och igår var han trött på dagen, jag fick ju inte mega-mycket sömn inatt, men skickade C till jobbet idag, men han kommer hem till kvällen, så får han ta natten. Han skulle ha jobbat dygnet annars, men det funkar inte för mig att ha Julian som är sjuk, själv i 2 dygn om man inte får sömn.

Kliandet är över nu..

så vi välkomnar hostan?!
Jag & Madde har haft samma halsont och hosta nu i ett par veckor. Och nu i 2 nätter har Julian börjat hosta. Christofer klarar sig från det mesta.
Men det positiva är att blåsorna minskar och han kliar inte alls, det är de 2 första nätterna som är bökigast. Så han får vara hemma idag med. Han har lärt sig att hosta i aremn, han har sett hur jag gör, sen hostar han lite då och då utan att behöva det.

Igår tog han en vila på nästan 3?! timmar..


Somnade nästan i mitt knä efter maten 12.10. vaknade själv i vagnen efter 1,5 timme, tog in honom och sen ville han inte vakna riktigt. Försökte men insåg att hans kropp behövde mer sömn, hoppas att han blir friskare snart.
Läggningen tog lite tid, men Christofer fick han att somna runt halv åtta. Hörde han hosta högt vid 03-tiden, gick upp och gav honom vatten. Kl 05 kom han in till oss och jag anade en tidig morgon, men efter lite hostande från både honom och mig själv somnade vi om till 06.35.

Välkommen Leon!


Leon Carl Jeppsson
Minstingen (än så länge) i Jeppsson-klanen, kom igår efter bara 4 timmar.
21 november
Kl 21.08, 3,785kg. 51cm lång

Grattis Madde & Henke.

Höstblåsorna är tillbaka!

Min lilla stackare..
i fredags så märkte jag några röda prickar på fötterna, mamma anade direkt att det var blåsorna. Det var ju inte ens 2 månader sen han hade det sist?! Läste på nätet att de kan återkomma ,men då i mildare form. Vuxna kan oxå få symtom så som ont halsen, ok, är det den skiten jag haft nu i 2 veckor?!
Igår kväll åkte jag och hämtade mannen från sitt helgpass på jobbet. Kom hem 22.30, somnade efter 23.. mannen kom upp 23.30.. Julian vaknade och kunde inte somna om.. Christofer lade sig hos honom men märkte att han kilade så mycket, så "syster" hämtade flytande tavegyl och så gav vi honom det tillsammans. Sen ville inte Julian sova?!
Efter 02..nån gång.. somnade han eller om det var vid 04?! Dål åg han tvärs över Christofers smalben?! Kom ihåg att han inte ville ligga "normalt" förra gången heller.
06.00 vaknade jag! Piggast i stan?!
07.58 gick mammas tåg, sa till henne att jag tycker de bor liiite väl långt borta!
Att de ska skaffa hus i alla möjliga städer och länder men inte lyckats hitta nått i Halmstad... de får jobba på det helt enkelt.
Men denna helg har varit guld värd för mig, att hon kom ner. Igår plockade jag fram 3st ljusstakar, mer vet jag inte att jag gjorde, men ändå kändes det som om jag blivit överkörd av en traktor, ryggen kändes helt mosad. Och det var därför jag sov så dåligt och vaknade tidigt.
Ringde till dagis, där de sa att dessa blåsor har kommit fram och tillbaks, men att det är viktigt att alla föräldrar har koll och har hemma sina barn, när de är sjuka, annars blir man aldrig av med dem. De smittar bara de första dagarna och förra gången höll de i sig i ca 1 vecka. Så han får vara hemma i morgon oxå, sen får vi se hur han mår.

Julen är här!

I går kom Julian in innan jag ens hann somna?! Så mellan 22-03.00.. låg han mest på mig, oxå med en fot på min mage eller kind mot kind..
men så tillslut somnade han en dec ifrån mig så jag kunde räta till ryggen. 06.30 var det uppstiging, snacka om sovmorgon en söndag.
Som vanligt var det full rulle. Mamma byggde torn, lekte med handockan kisse, lekte titt-ut, tog lunchläggningen, bakade lussebullar och pysslade med allt annat hon alltid gör.
Tack!



















När jag jobbade på H&M i slutet på -90-talet, vann jag denna i ett julotteri. En stor dekorationsboll i silver. Och som jag haft uppe varje jul sen dess. Nu äntligen finns liknande strl i affärerna.


Ser ni magen i kulan?






Granen är uppe. Och i plast! Satte den för säkerhets skull ute i hallen, så kulorna kan vara kavr...förhoppningsvis till jul.




Mammas lussebullar.


Och nu försvann de vita roserna från entredörren.




och adventsljusstakarna är uppe. Julian kör sitt stretchingpass innan läggning.


Mamma är här nu,

mannen åkte och jobbade och mamma tog över kvällsbadet. Jag som räknat med att ha hela helgen själv med Julian, njöt att få bli bortskämd, duschade i lugn och ro och tog sen över med nattningen.
Ville ju vara lite social i kväll, så jag tog min latte vid 17-tiden.. kl är nu 21.25.. det verkar ju funka!
I morgon är det julpyssel på schemat. Jag, Julian och mamma.
Det kan ju inte bli annat än ...busbra!

Fredag den 18 november!

05.45 väcktes jag idag och det kändes som en välbehövlig sovmorgon.
Ja ni behöver inte oroa er, just nu känns det som om 2 barn räcker. Med mina graviditeter så känner jag mig som en usel mamma till Julian nu när jag kan röra mig väldigt dåligt och inte kan aktivera honom på alla sätt. Så att ha 2 och känna så här är nog lite "over kill". Tack vare Christofer så lider ju inte Julian av situationen som den är nu, de är ute och grejsar, kraffsar löv, plockar äpplen, åker och badar, "tränar" nere i källaren och busar.
Men i helgen så jobbar han, men då kommer mamma ner, vilken räddning säger jag bara! Jättemysigt att hon kommer och bara är här, men jag kommer ihåg förra gången han körde långhelg; jag blev liggandes i 2 dar med värk i hela kroppen. Det funkar ju det med, jag hade inget annat för mig direkt, men mer värk behövs inte, om man säger så..
Grejs med mamma en hel helg, det är lyx!
När vi pratades vid i går sa mamma att barn kostar ju en del?!
Och de blir äldre.. och kanske bor på olika håll, så man har tiden att hinna åka runt och vara med alla..?! Kändes ju lite bekant! Och ju äldre de blir ju mer pengar kostar de.
Hmm, menar hon att vi fortfarande kostar pengar?!
Nej nej..vad har hon fått det ifrån liksom..?!
Men såklart mamma har ju för det mesta alldeles rätt. Jag kommer säkerligen curla runt precis som hon gjort, och fortfarande gör. Kanske jag hade blivit självständigare fortare om hon varit annorlunda, men oj vad jag uppskattat allt hon gjort, och fortfarande gör.
Så det är bara att inse att jag kommer bli fattig av att ha barn, men rik av all kärlek.

Christofer pratade med dagiset igår ang vad vi tagit upp med läkaren och det som sades ang barnpsykologen, de tyckte att han var helt "normal" i sin utveckling och hade inte upptäckt något han var mer "sen" på än andra i sin ålder. Så det kändes ju bra att höra.
vad läkaren även sa att eftersom han är så stor för sin ålder kan många tro att han är äldre och förvänta sig mer utav honom.
Det är mycket man ska veta och ha koll på.

05:15.. öhh mama..dadabada..

lade mig tidigt igår..kändes som en bra sömninvestering i morse..
Tror att det är ischias som spökar igen, den högra skinkan hugger rejält, så fort jag stödjer på benet, så benet bara viker sig. Lite läskigt. Märkte det när jag åkte till Rusta igår, så jag parkerade vid kundvagnarna och sen gick jag framlutad/hängandes på den när jag gick varvet runt.
Mycket klagande nu, men fy fan vad ont jag har överallt. Det sätter sig på min charm, om man säger så.
Det blir max 3 barn!.. tror jag..
I morse när jag slog på datan så hade vänner på fejjan skickat 3?! medelanden bara sen igår kväll?! ang detta med bröstcancer, "sätt ett hjärta på din staus" "skriv att du ska bo 5 mån i turkiet" "skriv att du är en varg om du är gift, eller hare om du är singel". Men hur mycket ger det till forskningen igentligen?!
Sätt in pengar på cancerfonden och berätta det i din staus istället. Det hjälper väll liiite mer än några fjantiga ord.
Som sagt, min charm är på topp.
Garvid, javisst!

Bvc-kontrollen

gick bra.
Julian är snart 1,5 år, idag stod vågen på 15,5kg(?!) och 89,5cm lång. Han har många tänder, hatar ju att borsta tänderna, så att ha en chans att se hur många huggtänder som finns där inne, går inte.. men de är ett helt gäng. Tror väll att det var 16 sist.
Vi tog upp att vi märkt att Julian har lite svårt att uppmärksamma oss när vi ropar på honom, han är inne i sin värld. Vi diskuterade lite fram och tillbaks, fick en del motfrågor hur han agerar i olika situationer. Läkaren sa att vi kunde träffa en barnpsyklg som mer undersökte hur Julian var, är han sen i vissa faser eller hör han illa. Hon undersökte öronen och de såg bra ut, men man kan ju alltid göra mer kntroller. Tryggt att höra, även m detta inte är nått vi tycker är jobbigt eller så. men man jämför lätt med andra barn, så det var skönt att prata av sig med en läkare.
Visst, detta är "en piss i Nissan" av jobbighetsgrad om man jämför med andras situationer. Men vi vill att Julian utvecklas på bästa sätt och vi vill lära oss hur vi kan "jobba" mer och på rätt sätt med honom.
När vi kom hem somnade Julian, har lärt oss nu att dagsvilan tar han ute i vagnen, han somnar då rätt snabbt. Vi kunde äta lunchen i lugn och ro och sen var christofer i full gång med lussebullebaket. Bröd, lussebullar och tårtor är mannens grej. Idag bakade han lussekatterna helt enligt recept och vanligt mjöl :).
På em ville killarna till badhuset, så jag släppte av dem där och drog till Rusta för att köpa årets plastgran. Hittade det och annat juligt, det blir min och Julians pyssel i helgen.
Nu är det bara vila för mig, ligger på sne och försöker samtidigt ha fötterna i högläge?!
Ryggen är helt skit idag, hormnerna är ungefär lika ocharmiga!

Mvc-kollen igår gick bra

Magen hade inte växt så mycket, den är nu ca 28cm, nerifrån och upp. Vikten stod på samma, phuu..
Hon kände att huvet låg och tryckte nedåt, så det var inte så konstigt att jag kände mig kissnödig ofta.
Idag är det Julians 1,5-års kontroll som gäller. Vi (2) har varit igång sen 05.40, dumt att missa nått av dagen liksom..

Det står en ängel i mitt rum!

Denna underbara ängel kom Anna förbi med idag.
Blev såå superglad, och rörd. Så den får en hedersplats i hallen. Tack än en gång.





Puss på er!