Look by Linn

Idag var det fika

hos Veronica och Rufus. Hela morgonen här hemma var Julian väldigt gnällig, jag trodde att jag var överkänslig med min migrän så jag bäddade ner honom i vagnen och så lekte vi med gänget hela fm. Men även där var han ledsen och somnade till slut i min famn i 1 timme. När vi kom hem 13.30 så tog Christofer febern och Julian hade 39 grader..stackarn..

Nu ligger han och sover igen. Men det blir inga aktiviteter i morgon. Jag får pyssla hemma.



Jag vet inte om detb var en bra eller dålig idè att måla dessa uppe i hallen?! Men med den luktfria färgen så var det ingen fara att ha den i närheten av Julian




Vi fantiserar bara..

...vi hoppas att vi i framtiden kan få ett till barn och i helgen kom vi fram till dessa namn. Spännande att se hur det stämmer med vad vi tycker då..

kille - COLIN Ben
tjej - BONNIE Maya

28 februari, i morgon är det mars-månad!

Och så gick denna helg fylld med pyssel, målning, Melodifestivalen och promenad men Madde... och så lite migrän på det. Migrän är riktigt äckligt, man blir lite personlighetsförändrad. man känner sig ond, för att man mår så äckligt dåligt i huvet. Det går inte att beskriva i ord hur migrän känns..men det är som om nått flyttar in i huvet och tynger ner en så att man inte vill resa sig upp, inte titta inte prata. jag vet att det kan bero på för lite vätska, för lite sömn, så jag försöker verkligen sköta min kropp på bästa sätt. Men nu tror jag att den har en koppling tillmin mens, som jag haft i några dar (igen?). Och jag har haft migrän både igår och idag, dock "bara" på morgonen ..men det räcker.. och den går inte över när jag gått upp, utan sitter i ett par timmar. Och så sitter man och sjunger blinka lilla stjärna till frukosten och försöker nonchalera migränen (det funkar inte alls) men Julian blir glad när jag sjunger och när han är glad så är jag glad.
Christofer kom utanför huset och började fixa i trädgården.
Madde och jag pratar i telefon ca 3ggr om dagen men träffas ..kanske..varannan vecka.. tanken var att åka och bada med våra små killar men, jag var inte så intresserad av det just denna helg, så de kom över på en promenad istället.





Alvin, Inez, Julian och jag.
Nu är det redan vecka 9...snart är det vecka 11..

Finn 1 fel!

Spegeln på plats!
Det blev en ben-vit färg som jag hoppats, och blir mer mjuk mot väggen. Vi har en liten hall på ovanvåningen men det har sin funktion.




Älskar denna byrå som jag fått i arv från min morfar och mormor..men nu kommer den bli vit. Tror nog bestämt att beslagen oxå blir vita.
Ingen kommentar till golvet (hade varit så snyggt att vitlasera det men....jag pallar inte!..)

Dagens pyssel..

..i pysselverkstan.
Nu har jag tagit tag i spegeln. Tvättning, slipning, tvättning, tejpat och målning. Har valt att dra ett tunt lager med färg med penseln för att få ett mer slitet intryck i den vita färgen.







Och så sprayat dessa.. redan 2 ggr men anar att de behöver en 3:e omgång i morgon.






Stämmer statistiken?

Jag är ju lite nyfiken om det är några som läser min blogg... ( vet ju Niclas, Sandra, faster, Ullis, Jessi, Alex, Madde, Svärmor, Veronica, Otterdahls, Carola..och så några till kanske..)

Anledningen varför jag började, var när vi skulle gifta oss i sept 2009. Min vän Ida hade gjort en blogg inför deras bröllop och jag nappade på ide´n. Här kunde gästerna följa med i planeringen ( som upptog mycket av min tid, med stor glädje). Och så fortsatte jag även efter bröllopet, med bilder, känslor och graviditeten (var jag gravid i vecka 5 när jag stod brud). Så nu fanns det ännu ett äventyr att följa. Det blev som en dagbok som jag ville dela med mig.

Då min käre familj bor i Nora och Stockholm och vi träffas allt för sällan är bloggen ett bra sett att för dem/er att få följa med i Julians liv och framsteg genom livet. Nu handlar ju bloggen även om vardagen här på Mickedala. Mitt intresse för inredning och pyssla i hemmet, mannens muskler, glada dagar och sorgliga dagar..och så lite onödigt skit som kommer med av bara farten..

Men att jag har läsare från; Usa, Tjeckien, Nederländerna, Norge, Belize, Japan, Finland, Ryssland och Tyskland var en kul överaskning.

Men detta är en öppen blogg, så alla är hjärtligt välkomna.

Hyllan är uppe!

Hylla - http://www.bohemechiclantligt.se/ ljusstake - Cosy Home, klocka - Indiska (en gammal som jag målat vit), hjärta- plantagen, kvist-Schöön miljö
Min tanke var att ha en mycket större hylla, men då dessa hängväxter blev så stora, fick jag känslan att det skulle bli för stabbigt på väggen med bara stora saker. (jag vet Linda att jag syns i spegeln :)



Fredag den 25:e februari

Nu har vi flyttat in leksakskistan till köket, där vi hänger mest. Och så här svart ute är det när vi börjar vår dag.
..och så hände det!
Julian skulle i kistan så han tar tag och drar sig upp, (helt utan assistans från sin curlingmamma)
och så står han upp och grejar i med leksakerna..en bra stund. Han ahr inte varit intresserad alls av vare sig att stå, vilja gå eller krypa, han kör på med sin ålning och han tar sig dit han vill. Men så hände det, när han bara ville så gick det!
han har strumporna på sig från det vi tar på dem tills vi kommer ner i köket, då drar han av dem, så vi har slutat att sätta på dem ..tips på kalla fötter? Heldräkt med fötter är väll det ända!




Efter lunch tog vi en sväng på stan med Veronica och Rufus, våra kilar har det bra, nerbäddade och vysshade till sömns..





Jag fyndade en jacka till Julian på Kappahl i strl 86. Tycker att man kan sluta med overall snart och när han sitter upp så måste jag ha nått som skyddar bra mot överkroppen. Ord 399kr NU 150kr.


Fredag

05.38...mamamamama mamammammamamam..

Igår höll vi oss hemma hela dagen (sorry Alex, men vad sägs om nu på tisdag istället? :). Christofer är riktigt dålig nu, han har väll fått samma skit som vi hade innan. Han har heller inte tränat på 2 dagar?! Inte ens gått utanför dörren, då vet jag att han är sänkt. I morse ville han tom åka till doktorn..
Hemma är Niclas och Johannes piggare men mamma, hon har fått lunginflammation. Min älskade mamma, för inte så länge sen var hon sjukskriven och jobbade 25%, men sen blev hon plötsligt utförsäkrad (eller vad det heter) och var tvungen att jobba 100%. Och hon klagar aldrig, hon jobbar på, fastän kroppen bara pallar 25%. Sen åker hon alltid inom Alicia och Johannes (för att hon vill, för att hon älskar att pussa på dem, leka med dem, plaska lite i badet med dem eller bara åka inom och säga -hej!) Och när hon är på väg hem vid ...halv 8-8 på kvällen, så ringer hon mig och vi pratar en stund (om vi inte hunnit göra det under dagen). Men nu har kroppen sagt ifrån, och hon kan inget annat än att bara ligga hemma. Detta är det ända som får henne att ta det lugnt, när kroppen gör henne sängliggandes, låter helt sjukt men det är min mamma, hon som tänker på alla andra först, sen om hon har tid över (händer sällan) så tänker hon på sig själv. Och sen säger hon att jag bor för långt borta (jag vet det och skulle gärna bo ute på vischan jag med, men nu har vi hus i Halmstad och här blir vi att stanna).
Alicia är hemma igen, lilla hjärtat. Och Linda var hittar du krafterna? Beundrar dig, kära du.
Blir så himla glad och rörd, när jag ser att mina vänner är med och skänker ett bidrag till Hjärt-fonden. Tack alla ni!

Idag blir det att piffa till sig, ska hämta min hylla och hängväxterna och sen efter lunch gå på stan med Veronica och Rufus. Och hoppas mannen blir lite piggare under dagen. Och nej, det blev ingen korv igår heller..han gjorde kycklingsoppa.

Torsdag och inget på schemat!

Väldigt ovanligt att inte ha nått uppbokat i veckan, men det är sportlov nu så alla aktiviteter har uppehåll. Dock har jag och Veronica vår date i morgon ändå, men utan rytmik. Men idag då? jag kan ju dra igång i källaren men...känner att jag måste ha nån vecka paus. Skulle behöva till Ikea och köpa mer hyllor, som vi hade till lilla förrådet. 1 st att ha våra skor på och 2 st till alla barngrejer. Men min man är sjuk, har fått feber, så jag tror inte det är aktuellt att dra iväg med honom idag.
Igår sa han att han var sugen på korv, korv?! (är det febern som gör honom groggy)Jag tycker det är gott men min man äter det knappt 1 gång per år. Korv har inget som tillför kroppen positivt, mer än mättnad och att det är gott, men det gills inte. Det ska vara nyttigt, bra med proteiner, bra fett och allt annat som han har koll på och inte jag. Därför står han för all matlagning här hemma. Lyxigt är det ju och smal skulle jag vara om jag enbart åt hans mat, men... "jag kan motstå allt utom frestelser" och frestelser för mig är en chokladbit (kaka)..ja allt sött igentligen... och som jag äter lite då och då..
Det är den stora skillnaden på oss, disiplinen!
Men som sagt nu är han sjuk och då kan det slinka ner en korv..kanske..

Det ska bli "varmare" idag men fortfarande -8 grader och solen strålar in genom fönstret, klockan är 07.45, vi har varit vakna sen 05.15.. snart fm-lur för Julian alltså. Plaskgänget skulle till öppna förskolan nu på fm, men det kommer krocka med hans sovtid, så vi stannar hemma. Jag och Madde har lagt undan "hängblomman", jag ska ha 2st, varför kan jag aldrig bara ha 1 av nått?! Men dessa var så fina..men måste nog vänta till pengarna rullar in i morgon...
Fönstrena är nu putsade (inte jag) så det är kanske min tur att dammsuga idag.. ja ja..jag får väll ta på mig det då.

Hmm..

..vi är tacksamma att han inte börjat ställa sig upp mot spjällorna..ännu..
Men det var inte så här han somnade igår kväll!



Shopping den 23:e?

Känga, Bianco 1000kr REA 700kr

Tunika, Gina Tricot 149kr REA 49kr

..funkar!

En snabb-date med Truedssonskan

En 20-minutare uppe på Åhlens barnavdelning, hann vi med både prat om snygga pjamaser, Big Brother, jobb, barn..och allt annat som hanns med.







Karin, Estelle och Tim.



22 februari

9-månaders kontrollen på Bvc
Julian är nu 77,4 cm lång och 11,520kg
7 tänder, 4 uppe och 3 nere











Yvonnes nya make up från MAKE UP STORE!